برگزاری اولین جلسه شورای صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی

۲۲ آبان ۱۳۹۶ | ۰۹:۴۷ کد خبر : ۳۷۱۱۷ اخبار ستاد
برگزاری اولین جلسه شورای صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی

اولین جلسه شورای صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر حاتمی معاون نظارت و سنجش و نایب رئیس شورای دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: جایگاه و ماهیت اصلی شورا به عنوان بالاترین مرجع سیاستگذاری و تصمیم گیری در حوزه صلاحیت حرفه ای در دانشگاه است بنابراین بررسی و تصویب آیین نامه ها و دستورالعمل ها و صدور مجوز های لازم برای احراز صلاحیت حرفه ای منابع انسانی شمول آیین نامه را از اهم اختیارات این شورا به شمار می آید.

معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: شورای صلاحیت حرفه ای به دلیل حضور و عضویت بخش ها و نهادهای مختلف درون و برون سازمانی، از ظرفیت بسیار بالایی در جهت استقرار نظام صلاحیت حرفه ای در سطح نظام آموزش عالی مهارتی و در سطح ملی در کشور برخوردار است.

دکتر حاتمی بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی تنها دانشگاهی است که شورای صلاحیت حرفه ای دارد و تشکیل این شورا امری بی بدیل در کشور محسوب می شود.

در ادامه این جلسه، دکتر ضیایی مهر مدیر کل دفتر صلاحیت حرفه ای و دبیر شورای دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه لازم است در اولین جلسه شورا ماموریت ها، اهداف وظایف اصلی آن مورد تبیین و تشریح قرار گیرد، اظهار داشت: آنچه مسلم است هم اکنون بین حوزه آموزش و حوزه کسب و کار گسست وجود دارد و ما در شورا تلاش خواهیم کرد ساز وکارهایی را پیش بینی کنیم تا بتوانیم شکاف موجود بین حوزه های آموزش و کسب و کار را به حداقل برسانیم.

ایشان همچنین با ارائه برخی تعاریف و مفاهیم مرتبط با شایستگی و صلاحیت حرفه ای بیان کرد: در جلسات ابتدایی به فراخور مباحث، تلاش خواهیم کرد با هدف گفتمان سازی، بین اعضای شورا و همچنین حوزه های مختلف دانشگاه جامع علمی کاربردی به یک ادبیات مشترک در این حوزه برسیم.

دبیر شورا در ادامه افزود: در بحث صلاحیت حرفه ای، توجه به استانداردها شایستگی خاص هر شغل در آموزش و سنجش صلاحیت حرفه ای مغفول مانده و ادبیات مناسبی در دانشگاه و در کشور در این زمینه ایجاد نشده است و این خود عاملی است تا در تصمیم گیری ها دچار انحراف شویم.

در ادامه دکتر ضیایی مهر با مروری بر متن آیین نامه شورا و مفاهیم مندرج در آن مانند سطوح صلاحیت حرفه ای، شایستگی و ارتباط آن با صلاحیت، مراکز تخصصی سنجش صلاحیت حرفه ای، شرایط متقاضیان برگزاری آزمون های صلاحیت حرفه ای، شرایط ممیزین، ممتحنین و ... عناوین پیشنهادی دستور کار شورا در طول یک سال آتی را به سمع و نظر اعضا رسانده و از اعضا خواست تا نسبت به تعیین اولویت های کاری شورا موضوعات و اعلام نظر نمایند.

ایشان با برشمردن عناوین اولویت های کاری پیشنهادی شورا افزود: در نظر داریم از ظرفیت و پتانسیل واحدهای استانی به عنوان بازوان اجرایی با اتخاذ تدابیر لازم و تعیین تکالیفی معین به نحو احسن بهره ببریم چراکه فرایند کار با مشارکت آنها آغاز و مدیریت خواهد شد.

دکتر ضیایی مهر در ادامه ضمن اشاره به تصویب نامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مبنی بر تدوین برنامه اجرایی نظام صلاحیت حرفه ای ادامه داد: در حال حاضر حدود 144 کشور دنیا دارای نظام صلاحیت حرفه ای ملی هستند و دفتر صلاحیت حرفه ای در راستای اجرایی کردن مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و با بهره گیری از تجربیات و اسناد ملی و بین المللی مجموعه ای را تحت عنوان " چارچوب ملی صلاحیت حرفه ای پیشنهادی " به نمایندگی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین و ارائه نموده است.

تلاش برای هم افزایی و استفاده از ظرفیت سایر دستگاه ها و متولیان صلاحیت حرفه ای در کشور، ایجاد و تقویت ضمانت های اجرایی لازم برای رسمیت دهی به گواهی نامه ها، جلب مشارکت و استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی، انجمن های حرفه ای و صاحبان صنایع و حوزه کسب و کار از اهم توصیه های اعضای شورا برای ادامه کار شورا در جلسات آینده بود.

در پایان این جلسه اعضا ضمن ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده در جهت راه اندازی شورای صلاحیت حرفه ای در دانشگاه جامع علمی کاربردی، به بیان نقطه نظرات و مطالب خود پیرامون موضوعات و دستورات جلسه پرداختند.