برگزاری کارگاه آموزشی "آشنایی با مسائل کاربردی حقوق خانواده" ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان مراکز آموزش علمی کاربردی استان فارس

۱۳ دی ۱۳۹۶ | ۱۴:۵۶ کد خبر : ۳۷۵۵۱ اخبار واحدهای استانی

کارگاه آموزشی با عنوان " آشنایی با مسائل کاربردی حقوق خانواده" در دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان فارس برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس، با حضور کارکنان، اساتید و دانشجویان کارگاه آموزشی " آشنایی با مسائل کاربردی حقوق خانواده" در محل سالن همایش های دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس برگزار شد.

در ابتدای مراسم، اشرافی معاون منابع انسانی و سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی دادگستری استان فارس در خصوص "نگرشی به حقوق زن در ایران و اسلام" سخنرانی کرد.

وی به نقش زن به عنوان رکن اصلی نظام خانواده اشاره و بیان کرد: با وجود زن کانون خانواده شکل می گیرد، تداوم پیدا می کند و مهر و محبت و عطوفت بر زندگی حاکم می شود.

معاون منابع انسانی دادگستری کل استان فارس در ادامه گفت: در ادوار مختلف تاریخی همواره مورد توجه ویژه حقوقدانان، جامعه شناسان، مردم شناسان، روانشناسان و حتی ادبا و شعرا بوده است و هر کدام به ظن و گمان خود پیرامون زنان به بحث و مطالعه پرداخته اند.

وی بیان کرد: زن در جامعه ایرانی همواره مورد تکریم و احترام بوده است تا جایی که گاهی به بالاترین مقام سیاسی مملکت نیز ارتقاء پیدا کرده است. با نگاهی به تاریخ اجتماعی، تاریخ ادبیات و اساطیر ایران و اسلام  می توان نمونه هایی از زنان را دید که رشادتها، جان فشانی ها، و تدابیر آنان در مواقع حساس در حوادث سیاسی و اجتماعی و... مثال زدنی و تعیین کننده است.

ایشان در خصوص پوشش زنان علاوه بر شرع مقدس اسلام که پوشش و حجاب کامل را در خصوص زنان توصیه می کند،  از متون ادبی، دینی و تاریخی نیز مستفاد می شودکه در ادوار مختلف تاریخ ایران باستان و پس از آن نیز همواره پوشیدگی و حجاب مورد توجه بوده است و فقط با ورود فرهنگ استعماری غرب بود که شخصیت زن و حجاب او مورد تهاجم قرار گرفت.

اشرافی با ذکر نمونه هایی در تاریخ ایران و اسلام و نیز تاریخ ادبیات ایران از نظم و نثر و شرح حال زنان تاریخ ساز در اسلام و ایران به تشریح و تحلیل ارزشهای حاکم در این خصوص پرداخت.

سپس حجت الاسلام و المسلمین پذیرش رئیس شعبه دوم دادگاه خانواده شیراز، مطالبی  درخصوص مسائل کاربردی حقوق خانواده بیان کرد.

وی به طور کلی موادی از قانون مدنی، قانون مجازات اسلامی و قانون حمایت خانواده را به زبان ساده و روان تشریح کرد و در پایان به پرسش های مطروحه از سوی شرکت کنندگان پاسخ داد.

شایان ذکر است کارگاه آموزشی مذکور با استقبال ویژه شرکت کنندگان مواجه شد به طوری که شرکت کنندگان خواهان استمرار کارگاه های مشابه شدند.