افتتاحیه چهارمین کنگره ملی آموزش های عالی مهارت، فناوری و اشتغال دانشگاه جامع علمی کاربردی

۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۷:۴۱ کد : ۳۷۹۸۸ اخبار ستاد

چهارمین کنگره ملی آموزش های عالی مهارت، فناوری و اشتغال دانشگاه جامع علمی کاربردی در دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، با حضور دکتر منصور غلامی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمد حسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، دکتر ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای، سردار فرهی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، رئیس جهاد دانشگاهی، رئیس کمیسیون یونسکو – ایران، پروفسور ویلدینگ استاد دانشگاه مانهایم آلمان، رؤسای مراکز و استادان حوزه آموزش های مهارتی کشور چهارمین کنگره ملی آموزش های عالی مهارت، فناوری و اشتغال در دانشگاه تهران برگزار شد.

وزیرعلوم تحقیقات و فناوری بر اساس تکلیف قانونی برنامه ششم توسعه کشور برای مهارت آموزی و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه ساماندهی آموزش عالی، وزارت علوم توجه به مهارت آموزی را در اولویت برنامه های خود قرار داده است

وی ادامه داد: اشتغال پذیری و مهارت آموزی در دانشگاه جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای در مقایسه با سایر دانشگاه ها که تحصیلات به مدارک سنتی منجر می شود مناسب تر به نظر می رسد و انتظار می رود که فارغ التحصیلان دانشگاه های جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای، هم اشتغال داشته باشند و هم کارآفرین باشند.

در این کنگره رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور نیز از توسعه گفتمان آموزش های مهارتی در دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد.

دکتر محمد حسین امید با تاکید بر اینکه اشتغال زایی دانشجویان مهارتی هزینه پایین تری هم دارد، گفت: بر اساس اعلام وزیر کار برای ایجاد یک شغل 300 تا 500 میلیون تومان پول لازم است در حالی که این رقم برای دانشجویان مهارتی کمتر از 10 درصد این مبالغ است.

همچنین در ادامه فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به 500 هزار نفر کارکنان وظیفه نیاز به آموزش های مهارتی دارند و دانشگاه جامع علمی کاربردی که یک دانشگاه مهارتی در کشور است می توانند این نیاز ستاد کل نیروهای مسلح را برطرف کنند.

در ادامه این مراسم پروفسور ویلدینگ به تشریح نحوه فعالیت دانشگاه های دوآل ( نظری – عملی ) در آلمان و چگونگی ارتباط با صنایع و بنگاه های اقتصادی و انجام پروژه های تحقیقاتی توسط دانشگاه های و نیازهای بازار اقتصادی نیز پرداخت.

گفتنی است این کنگره در روزهای 24 و 25 بهمن در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود و سهم آموزش علمی کاربردی در نظام آموزش عالی، نقش آینده پژوهشی در آموزش عالی مهارت و فناوری، جایگاه صلاحیت حرفه ای در آموزش عالی مهارت و فناوری و کاربست پژوهش و فناوری در توسعه اشتغال از محورهای این کنگره است.