فاصله بین آموزش و اشتغال را کم می کنیم

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۳:۲۷ کد : ۳۸۷۶۰ اخبار ستاد

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: به دنبال آن هستیم که با ارائه آموزش های مهارتی زمینه را برای ایجاد اشتغال دانشجویان فراهم کرده و این امر را به 95 درصد برسانیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر محمد حسین امید در آیین افتتاح ساختمان جدید این دانشگاه در اصفهان با تأکید بر این که در حال حاضر فاصله بین آموزش و اشتغال در فضای دانشگاهی کشور ما زیاد است، اظهار کرد: 25 سال پیش دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای کاهش این فاصله تأسیس شد، ولی هنوز شرایط در فضای آموزشی و دانشگاهی ما مطلوب نیست و باید تلاش و برنامه ریزی در این راستا بیش از پیش اجرایی شود.

دکتر محمدحسین امید با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته بیش از 50 درصد دانشجویان در رشته های مهارتی مشغول به تحصیل هستند، گفت: این آمار در کشور ما کمتر از 15 درصد است و همین مسئله سبب شد تا رشته های مهارتی بازدهی لازم را در زمینه ایجاد اشتغال در بازار کار کشور به دنبال نداشته باشد البته طبق برنامه ششم توسعه تکلیف شده است که این رقم به 30 درصد برسد.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 400 هزار دانشجوی رشته های مهارتی را در دانشگاه جامع علمی کاربردی و 200 هزار دانشجوی دیگر را در مابقی دانشگاه ها در بخش مهارتی آموزش می دهند در حالیکه این تعداد باید در کشور به بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر برسد و دانشگاه جامع علمی کاربردی در این زمینه آمادگی دارد که ظرفیت خود را به بیش از تعداد حاضر افزایش دهد.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ارتقاء کیفیت و مأموریت گرایی را دو برنامه در دست اقدام این دانشگاه عنوان کرد و ادامه داد: در راستای هدف ارتقا کیفیت مأموریت گرایی را به صورت جدی در دستور کار قرار داده ایم که همین امر نه تنها باعث تخصصی شدن رشته های آموزشی و مهارتی شد، بلکه استقبال 25 درصدی دانشجویان از این رشته ها را به همراه داشته است.

وی همچنین افزود: در طی دو سال اخیر مطلقاً بنابر توسعه کمی نداشتیم و تمام تمرکز خود را بر توسعه کیفی قرارداده ایم تا بتوانیم در زمینه آموزش های موثر مهارتی به دانشجویان موفق عمل کنیم.

دکتر محمدحسین امید به ارایه خدمات رایگان مشاوره ای به دانشجویان و ارایه تسهیلات با سود دو درصد به جهت ایجاد اشتغال نیز اشاره و تأکید کرد: طبق آمارها بیش از نیمی دانشجویان نظام های نظری پس از فراغت از تحصیل بیکار هستند در حالیکه در دانشگاه جامع علمی کاربردی 75 درصد دانشجویان در زمینه تحصیلی و آموزشی مربوطه مشغول به کار هستند. در تلاش هستیم که مطابق کشورهای موفق در دنیا این رقم را به بیش از 90 درصد برسانیم.

وی ادامه داد: ما با آموزش های مهارتی زمینه ایجاد مشاغل با سرمایه های اندک را به وجود می آوریم به طوریکه میزان سرمایه مورد نیاز برای اشتغال دانشجویان جامع علمی کاربردی در حدود 40 میلیون ریال بیشتر نیست این در حالی است که وظیفه ما ایجاد اشتغال نیست اما به جهت حمایت از اشتغال و کارآفرینی در این مسیر نیز حرکت کرده ایم.

دکتر محمدحسین امید از تجمیع رشته های مرتبط دانشگاهی در استان ها نیز خبر داد و افزود: در حال حاضر این طرح در استان اصفهان و آذربایجان شرقی در حال اجرا است و به دنبال آن هم افزایی رشته ها را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: از مهرماه امسال پذیرش دانشجویان براساس طرح سطح بندی مراکز اجرا خواهد شد و دانشجویان براساس شرایط مشخص در سطح بندی مراکز نسبت به ثبت نام خود اقدام خواهند کرد.