سامانه اطلاعات پژوهش های کاربردی مراکز علمی کاربردی استان خراسان رضوی بزودی راه اندازی می شود

۱۴ آذر ۱۳۹۷ | ۱۵:۲۲ کد : ۴۱۲۹۱ اخبار ستاد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان رضوی، همزمان با آغاز هفته پژوهش و فناوری در استان خراسان رضوی دکتر مرتضی تشکری رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان رضوی از تکمیل سامانه اطلاعات پژوهش های مراکز علمی کاربردی استان تا دو ماه آینده خبر داد.

دکتر مرتضی تشکری در پاسخ به سوال میزان تاثیر توسعه پژوهش و کاربردی شدن در پژوهش ها گفت: این نمایشگاه برای دانشگاه جامع علمی کاربردی چند کارکرد مختلف دارد که علاوه بر تشویق مراکز علمی‌کاربردی برای جدی تر کار کردن در حوزه پژوهش و فناوری فرصت پیدا می کند تا دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری خود را به نمایش بگذارند.

وی افزود: همچنین برخی ایده ها و پژوهشها که تجاری سازی نشدند از این فرصت استفاده می کنند تا برای تجاری شدن پژوهش های خود قراردادهایی با شرکتهای متقاضی و دستگاه‌های اجرایی منعقد می کنند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان رضوی ادامه داد: برخی نوآوری ها و محصولات فناورانه که در مراکز رشد انجام شده است در این نمایشگاه عرضه می شود.

دکتر مرتضی تشکری خاطر نشان کرد: این نمایشگاه به نوعی جریان سازی و مجالی برای معرفی بهتر دانشگاه جامع علمی کاربردی، نظام آموزشی علمی کاربردی به سازمان های اجرایی، شرکت ها و موسسات، جامعه، داوطلبان و سایر دانشگاه ها است.

وی افزود: ۲۰ مرکز آموزش علمی کاربردی استان خراسان رضوی در گروه‌های کشاورزی، صنعت،  فرهنگ و هنر و مدیریت و خدمات اجتماعی در این نمایشگاه حضور فعال دارند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان رضوی در خصوص چگونگی حضور مراکز علمی کاربردی در نمایشگاه گفت: مراکزی که دستاوردهای مشخصی در حوزه پژوهش و فناوری داشتند و ایده آن ها به محصولی در مقیاس نمونه اولیه آزمایشگاهی تبدیل شده باشد در این نمایشگاه حضور دارند و تاکید ما نیز بر این بوده که نوآوری و خلاقیت در محصولی که عرضه می کنند وجود داشته باشد.

وی درباره آمار محصولات فناورانه و مبتنی بر پژوهش در دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار کرد: آمار و ارقام  در حال جمع‌آوری است و با توجه به تعدد مراکز علمی کاربردی سامانه ای به نامmis  پژوهشی داریم که مراکز ملزم به ثبت پژوهش‌ها در این سامانه شده‌اند و با توجه به گستردگی فعالیت ها و مراکز تا حدود ۲ ماه آینده این آمار جمع آوری و مشخص خواهد شد.

دکتر مرتضی تشکری درباره رویکرد بیشتر پژوهش ها در دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در پژوهش هم مانند آموزش رویکرد ما توسعه و بهبود و دانشی کردن فضای کسب و کار است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان خراسان رضوی در خصوص توجه به ویژگی های اقلیم و شرایط بومی و منطقه ای در پژوهش های دانشگاه علمی کاربردی استان گفت: این دانشگاه ذاتاً این گونه است و نمی‌تواند از نیازها و نیاز سنجی ها بی نیاز باشد. آموزش و پژوهش ما بر اساس نیازهای است که دستگاه‌های اجرایی مستقر در منطقه اعلام می‌کنند در نتیجه ما هیچ وقت در حوزه های آموزش و پژوهش عرضه محور نیستیم بلکه تقاضا محوریم  و  آموزش و پژوهش را بر اساس نیاز بنگاههای اقتصادی در منطقه شکل می دهیم.

وی درباره نتیجه تمرکز بر آموزش و پژوهش منجر به کسب و کار یا بهبود فضای کسب و کار گفت: برخی از پژوهش ها و نوآوری ها به اشتغال جدید منجر می شود و امکان اشتغال جدید را برای جوانان فراهم می کند و برخی ها موجب بهبود کسب و کار می‌شود و علاوه بر بهره وری با صرف هزینه کمتر تولیدی بیشتر ارزش افزوده بیشتر را به دنبال دارد.

وی در خصوص کیفیت برگزاری نمایشگاه اظهار داشت: به طور طبیعی نمایشگاه هر سال بهتر می شود هرچند نمایشگاه بهتر از این هم می‌تواند باشد اما دستگاه‌های اجرایی نیز باید از محصولات پژوهشی و دستاوردهای فناورانه نوآورانه حمایت جدی تری داشته باشند و در راستای حمایت از آنها ریسک استفاده از این تولیدات را بپذیرند.