انتخاب دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد ایلام به عنوان مجری استارت آپ گردشگری استان

۲۴ آذر ۱۳۹۵ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۵۰۰ اخبار ستاد اخبار واحدهای استانی
.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی ایلام گفت: این واحد استانی به عنوان مجری استارت‌آپ با موضوع گردشگری تعیین شده است و تا پایان سال جاری آن را برگزار می کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر همایون مرادنژادی گفت: دانشگاه جامع می تواند از طریق شناسایی مشاغل هر منطقه، مشاغل فاقد رشته دانشگاهی و همچنین مشاغلی که با کمبود نیروی ماهر و متخصص در منطقه روبرو هستند، با تدوین دوره های متناسب با این مشاغل، نیروی مورد نیازآنها را تربیت کند.

وی درباره وضعیت دانشجویان شاغل و کارآفرین دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان ایلام، با بیان اینکه آماری از وضعیت اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه در استان وجود ندارد، افزود: با توجه به اینکه ارتباط دانشجویان پس از فراغت از تحصیل با دانشگاه قطع می شود در خصوص وضعیت اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان نمی توان آماری ارائه کرد.

دکتر مراد‌نژادی به برنامه‌های دانشگاه ایلام برای توسعه فعالیت های کارآفرینی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان اشاره کرد و گفت: واحد استانی ایلام در تلاش است تا با برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با نرم افزارهای تخصصی هر رشته تحصیلی با مزیت نسبی اشتغال، نظارت بر اجرای دقیق کاربینی و کارورزی، انجام مشاوره و راهنمایی و حمایت از دانشجویان دارای ایده کارآفرینی، برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با اشتغال و کارآفرینی همچنین انجام طرح پژوهشی نیازسنجی شغلی در استان و شناسایی رشته شغل های مهارتی مورد نیاز استان، اجرای استارت آپ و ایده تاب، تأسیس مراکز رشد خوشه های فناوری (در صورت امکان)در زمینه توسعه فعالیت‌های کارآفرینی برای دانـشجویان و فارغ‌التحصیلان اقدام کند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی ایلام با بیان اینکه این واحد استانی به عنوان مجری استارت‌آپ با موضوع گردشگری در استان ایلام تعیین شده است و تا پایان سال جاری آن را برگزار خواهد کرد،خاطر نشان کرد: واحد استانی ایلام تاکنون در برگزاری استارت‌آپ با موضوع فناوری اطلاعات که توسط دانشگاه ایلام اجرا شده مشارکت داشته است.

دکتر مراد نژادی تاکید کرد: همچنین نخستین نشست علمی تخصی با موضوع ایده تاب و دانشگاه کارآفرین را با مشارکت مرکز علمی کاربردی ایلام و بنیاد نخبگان برگزار کرده ایم.

وی عنوان کرد: تعدادی از مراکز آموزش علمی کاربردی این استان نیز تاکنون نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان به مناسبت‌های مختلف برگزار کرده اند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی ایلام همچنین درباره وضعیت کارآفرینی در مراکز علمی کاربردی استان با تاکید بر اینکه کارآفرینی به معنای واقعی، نیازمند بودجه و امکانات است، گفت: موضوع کارآفرینی در اکثر مراکز بیشتر به صورت فعالیت‌های آموزشی، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی و ترویجی و فرهنگی خلاصه می شود زیرا اجرای بحث کارآفرینی به معنای واقعی، نیازمند بودجه، امکانات، زیرساخت‌ها و تسهیلات و مجوزهای قانونی و غیره است و این موارد در توان اکثر مراکز آموزش علمی کاربردی نیست.

دکتر مراد نژادی رشته‌های جوشکاری، تعمیر و نگهداری آسانسور و طراحی دوخت را به عنوان دوره های آموزشی اشتغال زای بومی که اشتغال زایی منطقه ای دارند معرفی و خاطر نشان کرد: اکثر فارغ التحصیلان این رشته ها در استان، جذب بازار کار شده اند.

وی به روش های مختلف برای اشتغال زایی فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان ایلام اشاره کرد و گفت: تشکیل صندوق کارآفرینی و یا انعقاد تفاهم نامه با بانکها برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان کارآفرینی، برگزاری دوره‌های آموزشی نرم افزارهای تخصصی و دوره‌های مهارتی با مزیت نسبی اشتغال مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان و فارغ التحصیلان، تشکیل شرکت‌های تعاونی دانشجویان و فارغ التحصیلان، اجرای دقیق دروس کارورزی و کاربینی و کارآفرینی، برگزاری مسابقات ایده و خلاقیت، ایده تاب و استارت آپ و تاسیس مراکز رشد بهترین روش های اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی استان هستند.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی ایلام به ارائه راهکارهایی برای توسعه فعالیت‌های متناسب با نیاز جامعه و بازارکار از طریق مراکز علمی کاربردی پرداخت و گفت: دانشگاه می تواند از طریق شناسایی مشاغل هر منطقه، مشاغل فاقد رشته دانشگاهی و همچنین مشاغلی که با کمبود نیروی ماهر و متخصص در منطقه روبرو هستند با تدوین دوره های متناسب با این مشاغل، نیروی مورد نیاز این مشاغل را تربیت کند.

دکتر مراد نژادی اظهار داشت: تاسیس صندوق کارآفرینی در دانشگاه، انعقاد تفاهم نامه همکاری با صندوق ها و بانکهای مرتبط با کارآفرینی و ارائه تسهیلات به دانشجویان و دانش آموختگان متقاضی کارآفرینی، برگزاری دوره های آموزشی با مزیت نسبی اشتغال برای دانشجویان و فارغ التحصیلان به افزایش میزان اشتغال آن ها کمک خواهد کرد.

وی تاکید کرد: برگزاری ایده تاب، استارت آپ و تاسیس مراکز رشد نیز در این زمینه  بسیار مؤثر خواهد بود.