دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان برای کمک به تحقق اهداف سند تحول آموزش و پرورش آمادگی کامل دارد

۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۵ کد : ۴۴۱۰۶ اخبار ستاد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان، دکتر مهدی قیصری در همایش "توسعه نظام آموزش های مهارتی" با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان و آموزش و پرورش این استان اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی آمادگی کامل برای محقق شدن سند تحول آموزش و پرورش را دارد، این دانشگاه مهارتی و کاربردی است و این سند به دنبال پرورش دانش آموخته ای است که دارای مهارت باشد، از این رو امضای این تفاهم نامه در راستای تحقق این سند است.

وی ادامه داد: اسناد بالادستی حاکی از این است که باید به سمت مهارت آموزی حرکت کنیم. به گونه ای که تا پایان برنامه ششم توسعه، باید 30 درصد آموزش های عالی کشور مهارتی و کاربردی باشد.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان با اشاره به راهکارهای دستیابی به رونق تولید تصریح کرد: اگر می خواهیم‌ به رونق تولید دست یابیم‌ باید مهارت آموزی را در کنار علم آموزی و کارآفرینی قرار دهیم و به منظور رسیدن به دانایی و توانمندی باید مهارت محور باشیم.

دکتر مهدی قیصری با بیان اینکه نظام آموزش کشور بیشتر متمرکز بر آموزش نظری است نیز افزود: دانشگاه ها در نظام آموزش مهارتی بسیار قوی عمل کرده اند، اما در زمینه اطلاع رسانی عملکردها در مورد شناساندن رشته های آموزشی شغل محور به  دانش آموزان عملکرد مطلوبی نداشته  است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی متولی نظام مهارتی در کشور است خاطر نشان کرد: هر مرکز آموزش علمی کاربردی نمونه ای از یک دانشکده تخصصی است که دانشجویان در محیط واقعی کار تحصیل کرده و از این طریق با بازار کار آشنا می شوند.

دکتر مهدی قیصری اضافه کرد: 850 کدرشته در دانشگاه جامع علمی کاربردی فعال است که 850 شغل را در دوره های کاردانی و کارشناسی معرفی می کند، دانشگاه ارتباط مستقیمی با مشاغل دارد.

وی بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان در این استان جز سه دانشگاه برتر است، اظهار کرد: در استان اصفهان 30 مرکز علمی کاربردی فعال است و 16 هزار دانشجوی انتخاب واحد کرده در 230 رشته در استان مشغول به تحصیل هستند.

سرپرست دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان، این دانشگاه را نسبت به دیگر دانشگاه ها متمایز دانست و گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی تقاضا محور است و بر اساس بازار کار به تربیت نیروی انسانی ماهر می پردازد. در این مراکز با استفاده از نیازسنجی آموزشی و شغلی، رشته هایی که تقاضای بازار نداشته باشند حذف خواهند شد.

عقد تفاهم نامه با دانشگاه علمی کاربردی نیاز آموزش و پرورش است

محمد اعتدادی مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان اظهار کرد: عقد تفاهم نامه با دانشگاه علمی کاربردی به منظور توسعه مهارت آموزی در بین دانش آموزان است.

وی افزود: آمار تعداد هنرستان‌ها و رشته های فنی نشان از قرارگرفتن در مسیر بالندگی و توسعه کشور دارد که خوشبختانه در استان در این زمینه پیشرفت خوبی داشته ایم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان به واسطه شرایط صنعتی و ظرفیت موجود توانسته نسبت به متوسط شاخص کشور از نظر کمی و کیفی رشته‌های آموزش فنی حرفه ای و کاردانش و تعداد هنرستان‌ها رشد چشمگیری داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر، بالغ بر 400 هنرستان در استان وجود دارد که از این تعداد 160 هنرستان در شهر اصفهان مشغول به فعالیت هستند.

محمد اعتدادی ادامه داد: در استان اصفهان 90 رشته مهارتی درشاخه کاردانش و 40 رشته شاخه فنی حرفه ای تعریف شده است که بیش از 66 هزار نفر هنرجو در سه پایه تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

وی با اشاره به اینکه رغبت خانواده ها نسبت به  ثبت نام فرزندان در هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش بیشتر شده  است، گفت: امروزه در شاخه فنی حرفه ای و کاردانش نسبت به سنوات گذشته اقبال خانواده‌ها بیشتر شده و دانش آموزان با معدل 19 به  بالا در این مدارس ثبت نام می کنند که این یکی از دستاوردهای تغییر نگرش مدیران در راستای ارتقاء آموزش و پرورش است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان اظهار کرد: آموزش و پرورش پتانسیل های دانشگاه علمی کاربردی را جهت گسترش رشته های فنی و حرفه ای نیاز دارد. آموزش و پرورش جهت عملیاتی شدن سند تحول با مشکلاتی مواجه است که با انعقاد این گونه تفاهم نامه‌ها بستر های مورد نیاز فراهم می شود.

در حاشیه این همایش تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان وآموزش و پرورش با هدف توسعه نظام آموزش‌های مهارتی و رشد و بالندگی هنرستان ها به امضا رسید.

گفتنی است این همایش با حضور روسای مراکز علمی کاربردی، شورای معاونین، روسای ادارات دانشگاه علمی کاربردی، روسا و معاونین آموزش و پرورش مناطق 9 گانه استان اصفهان و کارشناسان فنی در مرکز علمی کاربردی شهرداری ها برگزار شد.