اولین رویداد استارت آپ فراورده های کنجدی در دانشگاه علمی کاربردی استان یزد برگزار شد

۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۵:۲۹ کد : ۴۴۲۳۶ اخبار ستاد

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی استان یزد، اولین رویداد استارت آپ فراورده های کنجدی با حضور دکتر مهدخت بروجردی علوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی، محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، دکتر محمدصالح احمدی  رئیس واحد استانی یزد، معاون امور اقتصادی استاندار یزد، فرماندار اردکان، امام جمعه اردکان، و برخی از مسئولین استانی، جمعی از تولید کنندگان و صاحبان ایده صنعت محصولات کنجدی از سراسر کشور با دریافت ۸۹ ایده و به میزبانی دانشگاه علمی کاربردی استان یزد در شهرستان اردکان برگزار شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی در این خصوص گفت: از آنجا که برای تولید محصولات باید از فناوری و نوآوری استفاده کرد و این نوآوری باید با فرهنگ و ارزش‌های جامعه همراه و همسو باشد، این رویداد نیز بر اساس ظرفیت شهر اردکان برگزار شده و می‌توان آثار و نتایج مثبت آن را در آینده نزدیک مشاهده کرد.

وی با اشاره به تحقیقاتی که در دهه ۶۰ میلادی در غرب صورت گرفته است اظهار داشت: طبق این تحقیقات از ۱۰۰ مورد نوآوری، فقط ۱۰ مورد آن توسط مردم پذیرفته شده و ۹۰ مورد آن رد شده است بنابراین می‌توان هماهنگی میان نوآوری با فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی را مهم‌ترین عامل پذیرش نوآوری دانست و باید در راستای تولیدات به آن توجه ویژه‌ای داشت.

دکتر مهدخت بروجردی علوی افزود: امروزه در پذیرش نوآوری در نقطه مقابل دهه ۶۰ میلادی هستیم به گونه ای که مردم به راحتی هر نوآوری را حتی اگر به ضرر آنها باشد، خواهند پذیرفت و مردم به سهولت نوآوری جدید را می‌پذیرند

دکتر مهدخت بروجردی علوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت های دانشگاه‌ها برای افزایش نوآوری و ایده بیان کرد: باید در دانشگاه‌ها نوآوری و خلاقیت نهادینه شود و این امر نباید به صورت هدایت شده بلکه به صورت خودجوش به وقوع بپیوندد.

در ادامه نماینده مردم اردکان و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کلید موفقیت در رقابت و نوآوری است بیان کرد: اجرایی شدن ایده های استارت اپ باید به افزایش کیفیت محصولات کنجدی بیانجامد.

محمدرضا تابش در رویداد ملی استارت آپ محصولات کنجدی اظهار داشت: تولید محصولات کنجدی، با هویت و فرهنگ فاخر شهرستان اردکان و استان یزد گره خورده و همه فعالان این عرصه باید در رونق این کسب و کار؛ فرهنگ غنی دیارمان را پاس بدارند که تاکنون نیز خوشبختانه به همین منوال بوده است.

وی تصریح کرد: ارزش آفرینی در این هنرصنعت و استفاده از نوآوری برای تولید سبد متنوعی از محصولات کنجدی در سالهای اخیر مورد توجه جدی تری قرار گرفته است که باید از ظرفیت های ایجاد شده نیز به نحو مطلوبی بهره گرفت‌.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تولید با کیفیت و سنتی این محصول نباید هیچگاه به فراموشی سپرده شود و همه باید تلاش کنیم بَرند نیک استان و به ویژه شهرستان اردکان، حفظ شده و ارتقاء یابد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به تاسیس چند صندوق حمایتی از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی برای کمک به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، تکمیل زنجیره ایده تا بازار و تجاری‌سازی عنوان کرد: با پیگیری صنوف فعال این بخش و جمع بندی مشکلات، آماده بررسی و پیگیری آن در سطح کشور هستیم.

وی همچنین با تقدیر از زحمات همه تولیدکنندگان محصولات کنجدی و تشکر از ایده‌های مطرح شده در این استارت آپ، خواستار اجرایی شدن این تفکرات دانش محور در راستای تولید باکیفیت‌تر، کم هزینه‌تر و سریع‌تر شد.

محمدرضا تابش با بیان اینکه نزدیک به ۷۰ درصد کنجد مورد نیاز از خارج کشور تامین می شود گفت: در شش ماهه اول سال ۹۷ بیش از ۲۸ هزار تن کنجد وارد کشور شده که بالغ بر ۴۲ میلیون دلار هزینه شده است که می طلبد تا از طرف وزارت جهادکشاورزی برنامه ریزی جدی برای افزایش تولید بر اساس وضعیت اب و هوایی در کشور انجام شود تا وابستگی این صنعت به واردات و تلاطمات خسارت رای آن، کاهش یابد.

وی شهرستان اردکان را بزرگ ترین تولیدکننده محصولات کنجدی کشور دانست و افزود: وجود بیش از ۳۰۰ واحد محصولات کنجدی و تولید روزانه ۱۸۰ تن ارده، ۲۹۰ تن حلواارده و ۵۳ تن روغن کنجد و اشتغال مستقیم بیش از هزار نفری نشان می دهد مسئولان استان نیز باید برای تولید این محصول غذایی مقوی و سالم توجه و تلاش بیشتری داشته باشند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان یزد نیز در این مراسم گفت: صنعت محصولات کنجدی، صنعتی سبز در دل کویر و بدون هیچ‌مشکل زیست محیطی، اشتغالزا در استان یزد به شمار می رود.

دکتر محمدصالح احمدی در دومین استارت آپ ملی در اردکان اضافه کرد: استارت آپ پدیده ای نوظهور است که با ترغیب و ایجاد انگیزه در تولید کنندگان سنتی بازار جدیدی را ایجاد می کند و تولیدکنندگان محصولات سنتی اگر به فکر نوآوری و تغییز ذائقه نباشند، بازار خود را از دست داده و تولیدکنندگان صنعتی جایگزین آنها خواهند شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارزش غذایی محصولات کنجدی گفت: این محصول به ذات خود ارزشمند و از لحاظ ذائقه مورد پسند مردم است و با استفاده از این ظرفیت میتوان به صورت جدی تری راه توسعه را دنبال کرد.