پیش رویداد اولین استارت آپ انگور دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی برگزار شد

۱۹ آبان ۱۳۹۸ | ۱۲:۱۱ کد : ۴۶۹۸۹ اخبار واحدهای استانی

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خراسان شمالی، با حضور دکتر علی بادامی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خراسان شمالی، اعضای علمی، محققان و پژوهشگران در بخش کشاورزی، تاکداران عمده، خبرگان و کارشناسان حوزه کشاورزی و همچنین صاحبان صنایع استان خراسان شمالی، پیش رویداد اولین استارت آپ انگور دانشگاه علمی کاربردی خراسان شمالی توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی خراسان شمالی و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم رئیس دانشگاه علمی کاربردی واحد استانی خراسان شمالی گفت: هدف از برگزاری این استارت آپ رفع مشکلات تاکداران، شناسایی چالش ها، ارایه راهکار برای رفع مشکلات و چالش ها، استفاده از ایده های نو و خلاق، بکارگیری ایده های کاربردی، شناسایی نخبه ها و افراد خلاق در حوزه کشاورزی و عملی کردن طرح ها است.

وی افزود: امروز شناسایی مشکلات و ارائه راهکار برای رفع، شناسایی ظرفیت ها و ظرفیت های منطقه یکی از ماموریت های دانشگاه ها است.

دکتر علی بادامی با بیان اینکه شیوه سنتی در حوزه کاشت، داشت و برداشت انگور امروز جوابگو نیست گفت: هم اکنون بهره برداران بخش کشاورزی استان به علت دور بودن از شیوه های نو و علمی در مراحل تولید، فرآوری و بازاریابی دچار مشکل اساسی هستند.

وی عنوان کرد: مشکلات چند سال اخیر در این استان باعث شده است که برخی از بهره برداران، تاکستان های خود را رها کنند به طوری که هم اکنون برخی از باغ های منطقه بدرانلو از بین رفته است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی واحد استانی خراسان شمالی اظهار داشت: محصول انگور باید به فراوری های مختلفی تقسیم شود. حدود ۱۲ محصول فراوری شده از انگور مثل کشمش، کنسانتره، آب انگور، ژله و نئوپان از چوب و سرشاخه ها و ضایعات انگور به دست می آید و همچنین تهیه انواع دراژه و شیرینی، روغن گیری از هسته انگور، سرکه، آبغوره، برگ و ذغال از انگور و فراورده های آن استحصال می شود.

وی ادامه داد: با وجود امکان فراوری این محصول متاسفانه تنها در فصل برداشت برای تازه خوری سرازیر بازار می شود.

دکتر علی بادامی از پژوهشگران، محققان، بهره برداران بخش کشاورزی و جوانان خلاق و ایده پرداز خواست تا طرح های نو و کاربردی خود را در زمینه های رونق این محصول باغی ارائه دهند و در ادامه تاکید کرد: ایده­های ناب در حوزه محصول انگور مورد حمایت دانشگاه جامع علمی کاربردی، پارک علمی و فناوری، سازمان جهاد کشاورزی و مرکز نوآوری روستای خلاق استان خراسان شمالی قرار می گیرد.