دومین جشن دانش آموختگی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان برگزار شد

۲۴ آذر ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۷ کد : ۴۷۶۰۸ اخبار واحدهای استانی

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان، با حضور دکتر مهدخت بروجردی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر قیصری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان، سید حسن قاضی عسگر معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری اصفهان، مسئولین استانی و بیش از ۲۰۰ دانش آموخته برتر، دومین جشن دانش آموختگی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان اظهار کرد: مایه افتخار است این نگاه در متولیان استان اصفهان وجود دارد که دانش آموختگان مهارتی و علمی کاربردی می توانند نقش مهمی در حل مشکلات این استان داشته باشند.

وی گفت: هرگاه جشن دانش آموختگی برگزار می شود، زمان ارزیابی یکی از برنامه ها و فعالیت های دانشگاه نیز هست و این بیانگر این است که تا چه اندازه ما توانستیم در حوزه اشتغال زایی و مهارت افزایی دانشجویان علمی کاربردی گام برداریم. دانشجویان باید ما را در حوزه خدمات آموزشی نقد و قضاوت کنند.

دکتر قیصری از دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان خواست نقطه نظرات خود را از طریق سایت دانشگاه و ارتباط مستقیم با ریاست  داشته باشند تا بتوانیم از پیشنهادات و انتقادات آنها در راستای ارتقای کیفیت آموزشی بهره برد.
وی دانش آموختگان را تاثیر پذیران در خط مقدم برنامه های دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد و افزود: ما با برگزاری این قبیل رویدادها در تلاشیم به دانشجویان و دانش آموختگان این دانشگاه هویت ببخشیم.

در ادامه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به سبقه شکل گیری این دانشگاه اظهار داشت: 27 سال و دو ماه پیش دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف مهارت آموزی و تربیت دانش آموختگانی که پس از دانش آموختگی بتوانند جذب کار شوند، شکل گرفت اما این در حالی بود که در برهه های از زمان از این هدف متعالی خود منحرف شد.

دکتر مهدخت بروجردی گفت: متاسفانه امروزه با جدی نگرفتن کارورزی از سوی دانشجویان و حتی نشان دادن کاروزی های صوری به دانشگاه، شاهد دانش آموختگانی هستیم که وقتی وارد بازار کار می شوند صاحبان کار از دانش فنی آنها راضی نیستند.

وی با اظهار اینکه جهان به سمتی رفته است که دانش آموختگان کارآفرین تربیت کند، گفت: چه لذتی بالاتر از این است که کارآفرین شویم و هم برای خود و هم همنوعان خود ایجاد کار کنیم و به آنها فرصت شغلی دهیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی به قانون گرایی، کیفیت گرایی و ماموریت گرایی به عنوان سه ماموریت اصلی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی به گونه ای پیش رفته است و توانسته در جامعه خود را نشان دهد که نیروی انتظامی اعلام کرده است تا سربازها در دوره سربازی مهارتی نیاموزند کارت پایان خدمت از سربازی دریافت نخواهند کرد.

وی از تبدیل مهارت آموزی به گفتمان غالب جامعه اشاره کرد و گفت: امروزه تمامی دانشگاه های دولتی و خصوصی و غیر انتفاعی از وزارت علوم خواستار اخذ مجوز رشته های مهارتی هستند.

سپس معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در ادامه این مراسم گفت: یکی از ضعف های بزرگ و چالش پیش روی استان کمبود نیروهای مهارتی و متخصص و دوردیده است .

وی اظهار داشت: یکی از علت های موفقیت کشورهای پیشرفته از جمله آلمان مهارت افزایی نیروهای مورد نیاز صنعت است و استفاده و به کارگیری از مهارت آموزان در صنایع است.

سیدحسن قاضی عسگر با بیان اینکه یکی از گلایه های صنایع از دانشگاه ها عدم آموزش با کیفیت دانشجویان است، ادامه داد: زمانی که فراخوان برای جذب نیرو در صنایع داده می شود هزار نفر شرکت می کنند اما به هنگام مصاحبه سطح مهارت و تخصص آنها بسیار کم است و باعث می شود دو سال اول کار به شکل آزمون و خطا و با پول شرکت سطح مهارت نیروها را افزایش دهیم.

وی عنوان کرد: هر کجا مشکلی دیدیم به علت نبود نیروهای باتجربه ماهر است که استفاده از نیروهای کم مهارت و حتی فاقد مهارت در صنعت های مختلف باعث تولید محصولات بی کیفیت میشود .

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه کشور باید سهم دانش آموختگان مهارتی را از ۱۵ به ۳۰ درصد برسانیم که در حال حاضر از برنامه عقب هستیم، ادامه داد: باید مهارت آموزی را از کارهای ساده تا کارهای  پیچیده انجام دهیم

وی با بیان اینکه هم‌اکنون مشکل اساسی در حوزه تولید، قیمت تمام شده است که باید زیر قیمت تمام شده جهانی باشد و حتی ۱۰ درصد هم به علت تحریم باید کمتر بفروشند، ادامه داد: در این حوزه باید برنامه ریزی جدی صورت گیرد.

سیدحسن قاضی عسگر به کارگروه آموزش و پژوهش و نوآوری در استانداری اصفهان اشاره کرد و افزود: شورای مهارت آموزی را در دستور کار داریم و باید به طور جدی در این عرصه گام برداریم.

وی دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان را دانش آموختگانی دانست که با امکانات موجود در جامعه باید مهارت افزایی کرد و کار افرین شد و افزود: آمار بیکاری در اواخر دی ماه سال گذشته ۱۴ و یک درصد بود که با یاری خدا و بارش باران و همت و تلاش مسولان استان توانستیم به ۱۰ و یک دهم درصد برسانیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه برای کاهش هر یک دهم درصد از آمار بیکاری با پوست و گوشتمان جنگیدیم و مسیر طولانی و سنگینی را طی کردیم که از دانش آموختگان می خواهیم که از طریق سامانه الکترونیکی استانداری و شماره ۱۱۱ نقطه نظرات خود را اعلام کنند و افزود: اگر طرح اقتصادی دانش اموختگان دارند میتوانند به سایت استانداری مراجعه کنند.

سیدحسن قاضی عسگر خاطر نشان کرد: در یک سال اخیر تلاش شده زمینه اشتغال زایی و راه برای حمایت از طرح های اقتصادی فراهم شود.

در پایان این مراسم از ۲۰۰ دانش آموخته برتر دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی اصفهان تجلیل بعمل آمد.