نخستین رویداد ملی شتاب در چوب و کاغذ کشور در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مازندران برگزار شد

۲۲ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۵ کد : ۵۳۳۲۹ اخبار واحدهای استانی

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی مازندران، با همت مرکز علمی کاربردی صنایع چوب و کاغذ مازندران، اولین رویداد ملی شتاب در صنعت چوب و کاغذ کشور برگزار و ایده‌های برتر این رویداد معرفی شدند.

امید محمدی رئیس مرکز علمی کاربردی صنایع چوب و کاغذ مازندران در ابتدای این رویداد که در قالب وبینار برگزار شد، ضمن قدردانی از هیأت مدیره و سرپرست شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران که از این رویداد  علمی و پژوهشی حمایت کردند، گفت: محورهای اصلی این رویداد شتاب "استفاده از فناوری نانو در فرایند تولید کاغذ"، "بهینه‌سازی مصرف انرژی در فرایند تولید کاغذ"، "استفاده بهینه از ضایعات پلاستیک کاغذهای باطله" و "استفاده بهینه از ضایعات چوب" تمرکز بوده است. وی استقبال ایده‌پردازان از این رویداد را بسیار خوب و دلگرم کننده توصیف کرد و گفت: امیدواریم برگزاری چنین رویدادهایی در آینده نیز استمرار یابد.

*آموزش نقش موثری در افزایش تولید و ارتقای کیفیت دارد

عباس صفری رئیس هیأت مدیره و سرپرست شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نیز در ادامه این مراسم ضمن قدردانی از تلاش مرکز علمی کاربردی صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت: شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به عنوان پیشگام تولید کاغذ در کشور باید چنین اقداماتی ارزشمندی را در دستور کار خود قرار دهد و اظهار امیدواری کرد که دبیرخانه این رویداد فعال بماند و به کار خود برای برگزاری رویدادهای شتابی ادامه دهد.

وی در ادامه افزود: آموزش نقش موثری در افزایش تولید و ارتقای کیفیت در کار شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به عنوان قطب صنعت کاغذ در مازندران و کشور دارد به ویژه اینکه ما هم از نظر نیروی انسانی متخصص و هم از نظر زیرساخت‌های لازم وضعیت مطلوبی داریم و ظرفیت آموزش باید به طور جدی مورد استفاده قرار گیرد.

* پیشتاز ماندن چوب و کاغذ مازندران، در گرو خلاقیت و نوآوری است

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی مازندران نیز که به صورت مجازی در این رویداد حضور داشت، این اقدام چوب و کاغذ مازندران را ارزشمند توصیف کرد و گفت: حدود ۲۵ سال قبل که من برای اولین‌بار از این مجموعه بازدید کردم دریافتم که صنایع استقرار یافته در این مجموعه تا چه اندازه به روز است اما برای پیشتاز ماندن چنین مجموعه ای ما نیاز به خلاقیت و نوآوری داریم.

وی گفت: شاید در گذشته زمانی بود که تغییر و نوآوری کند بود و رخ دادن آن سالها طول می کشید اما امروز ارائه خدمات و کالاهای نوآورانه در لحظه اتفاق می افتد و ممکن است اتفاقی در نقطه ای از دنیا رخ دهد و ما دقایقی بعد از آن باخبر شویم و از آن الگو بگیریم.

دکتر عبدالرضا شیخ‌الاسلامی در ادامه به یکی از اهداف این وبینار اشاره کرد و گفت: تکنولوژی نانو توان بالایی برای تغییرات و ارتقای دستاوردهای تولید و همچنین کاهش ضایعات دارد.

وی همچنین تاکید کرد: کارخانه چوب و کاغذ مازندران از ذخایر ارزشمند کشور است و باید این ظرفیت به صادرات برسد و هدف از راه‌اندازی مجموعه این بود که به جای صادرات چوب، به صادرات کاغذ برسیم که بسیار ارزشمند است و ارزآوری و اشتغال بیشتری دارد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی مازندران افزود: باور من این است که اقدام شما، شروع یک کار ارزشمند است و امیدوارم با تلاش دبیرخانه علمی این رویداد در آینده شاهد دومین و سومین رویداد شتاب در حوزه چوب و کاغذ کشور باشیم.

در ادامه  اسدپور مدرس مرکز علمی کاربردی صنایع چوب و کاغذ مازندران و عضو علمی این رویداد نیز در این جلسه به فرایند داوری ایده های رسیده به دبیرخانه این رویداد پرداخت و گفت: در مجموع ۲۲ ایده به هیأت داوران رسید که چهار ایده واجد شاخص‌های مورد نظر دانسته نشد و از فرایند داوری حذف شد و بقیه ایده ها مورد بررسی قرار گرفتند که در نهایت چهار ایده به عنوان ایده های برتر و یک ایده هم شایسته تقدیر دانسته شد.

گفتنی است استفاده از پسماندهای نیشکر(باگاس) در تولید خمیر NSSCاز شعبان قدبنان، مرتضی معلمی، نیما فارسی و سیده مهرآسا مظلومی‌فر؛ استفاده از نشاسته کاتیونی داخلی به جای ریتنشن اید و خمیر الیاف بلند واردات از ناصر رسول‌پور؛ استفاده از AKD در ماشین کاغذ (PM)از مجتبی گلی وعبدالله بریمانی؛ و استفاده از فرآیند جدید مولتی دیسک اسکروپرس (screwpress) در خشک کردن ماد خروجی از کلاریفایر (MDSP)از مهدی صادقی به ترتیب چهار ایده برتر این رویداد بودند.

در ادامه این رویداد، صاحبان ایده‌های برتر پس از معرفی و تشریح ایده‌های خود، جوایزی از مدیران دریافت کردند.