اولین رویداد شتاب نخود در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمانشاه برگزار شد

۲۳ تیر ۱۴۰۰ | ۱۸:۰۶ کد : ۵۵۶۷۸ اخبار واحدهای استانی
تعداد بازدید:۵۱۰

 به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی کرمانشاه، با حضور دکتر حسن شرفی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردیواحد استانی کرمانشاه، دکتر آزادی رئیس پارک علم و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، اولین رویداد شتاب(استارت آپ) نخود در این دانشگاه با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، شورای ملی نخود و پارک علم و فناوری کرمانشاه به صورت مجازی برگزار شد.

در افتتاحیه این رویداد شتاب رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی کرمانشاه گفت: این دانشگاه نزدیک به 30 سال سابقه در عرصه آموزش های عالی مهارتی دارد و از بدو تاسیس خود را به عنوان یک دانشگاه کارآفرین معرفی نموده و مهارت آموزی را به عنوان وجه تمایز خود از سایر زیر نظام های آموزش عالی ابراز کرده است.

وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی در طول فعالیت خود همواره سیاست بهره گیری از ظرفیت های مناطق و استان ها را مدنظر قرار داده و در صدد اجرای سیاست های توسعه، آموزش و ترویج فرهنگ کارآفرینی از مسیر تقویت سرمایه فکری استان ها بوده و اجرای رویدادهای شتاب(استارت آپی) از گام های اساسی در جهت نیل به این هدف است.

دکتر حسن شرفی ادامه داد: بر همین اساس معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی با بررسی ظرفیت های منطقه، برگزاری نخستین رویداد شتاب نخود را به دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی کرمانشاه پیشنهاد داد و بنابر تصمیم شورای استانی پژوهش و فناوری، شناسایی و برقراری تعامل سازنده با متخصصان حوزه کشاورزی به ویژه تولید کنندگان محصول نخود در دستور کار واحد استانی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: بررسی های به عمل آمده منجر به اتخاذ تصمیم اجرای رویداد شتاب نخود با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان(به عنوان متولی حوزه کشاورزی)، شورای ملی نخود( به عنوان هماهنگ کننده و پیشنهاد دهنده سیاست های حوزه نخود) و پارک علم و فناوری(به عنوان متولی حمایت از ایده های قابل تجاری سازی) شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی کرمانشاه تصریح کرد: برگزاری جلسات متعدد با دست اندرکاران حوزه محصول نخود و صاحب نظران حوزه کارآفرینی منجر به تهیه پروپوزال این رویداد و تشکیل شش کمیته تخصصی شامل کمیته راهبردی، اجرایی، مالی و پشتیبانی، جذب حامیان مالی، کمیته علمی و اطلاع رسانی و تبلیغات شد.

سپس رئیس پارک علم و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه ضمن تشکر از تمامی دست اندرکاران برگزاری این رویداد شتاب گفت: پارک های علم و فناوری با هدف توسعه منطقه ای بر اساس مزیت ها و پتانسیل های هر منطقه، انجام فعالیت می کنند.

وی افزود: یکی از مزیت ها و زمینه های فعالیت اقتصادی در استان کرمانشاه کشاورزی است و یکی از محصولات اصلی کشاورزی استان، نخود است.

دکتر آزادی خاطرنشان کرد: توسعه محصولات استراتژیک و ایجاد مزیت رقابتی از طریق رشد فناوری های مربوط به محصولات دارای ظرفیت توسعه، امکان پذیر است.

وی اضافه کرد: تجاری سازی و حمایت از ایده های فناورانه در جهت خلق ارزش افزوده و ایجاد اشتغال پایدار ماموریت اصلی پارک های علم و فناوری است و ما در رویداد شتاب نخود نیز این هدف را دنبال می کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه اظهار داشت: از تمامی ایده های ارائه شده به رویداد شتاب نخود حمایت می کنیم و در مسیر تبدیل ایده ها به کسب و کار و خلق ثروت، کوتاهی نخواهیم کرد.

در ادامه مهندس محرابی مدیر ترویج و آموزش کشاورزی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه و دکتر نادری از اعضای هیات علمی دانشگاه از دیگر سخنرانان مرحله نهایی رویداد شتاب نخود بودند که به بیان نظرات خود در خصوص این رویداد شتاب و محصولات کشاورزی استراتژیک استان کرمانشاه از جمله نخود پرداختند.

شایان ذکر است اعلام فراخوان جذب ایده برای رویداد شتاب نخود از زمستان 1399 آغاز و تا اواسط تیر ماه 1400 ادامه داشت، در این مدت 24 ایده از سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد شتاب واقع در واحد استانی کرمانشاه ارائه شد که از این تعداد، 13 ایده به مرحله نهایی رویداد راه یافتند و ارائه دهندگان در حضور داوران و کارشناسان حوزه های کشاورزی و کارآفرینی به دفاع از ایده های خود پرداختند.

کمیته علمی نخستین رویداد شتاب نخود این دانشگاه متشکل از داوران که با تخصص‌های مختلفی شامل کشاورزی، صنایع تبدیلی و کسب و کار انتخاب شده بودند پس از استماع ارائه‌های ایده ‌پردازان، ایده‌ها را از ابعاد فنی، بازار، مالی و عمومی مورد بررسی قرار دادند.

در ادامه هر یک از داوران امتیازی را در شاخص‌های «شناسایی درست مسئله و فرصت»، «راه‌ حل یا ارزش پیشنهادی»، «شناخت مشتریان»، «تحلیل رقبا»، «برنامه بازاریابی و فروش»، «جریان‌های درآمدی»، «پیش‌بینی مالی»، «وضعیت فعلی استارتاپ؛ پیشرفت‌ها ،هزینه‌ها و مشتریان»، «تیم کاری» و «نحوه ارائه» برای هریک از ایده‌ها در نظر گرفته و در نهایت پس از جمع‌بندی امتیازات ایده‌ها و بحث و گفتوگو پیرامون آن‌ها ایده‌های زیر به عنوان «ایده‌های برتر» رویدادانتخاب شدند:

ایده «خانم فهیمه حیدری هرستانی» از استان اصفهان تحت عنوان «تهیه فرآورده‌های پروتئینی از نخود».

ایده «خانم سمیه میرزائی» از استان کرمانشاه تحت عنوان «پخت نان با آرد نخود».

ایده «آقای جواد نعمتی» از استان کرمانشاه تحت عنوان «طراحی و ساخت دستگاه برداشت نخود».

گفتنی است به گزارش کمیته علمی، تمامی 13 ایده بخش مسابقه، به پارک علم و فناوری کرمانشاه و همچنین سرمایه‌گذاران و حامیان مالی بخش خصوصی معرفی خواهند شد. بدین ترتیب به همه ایده‌ها فرصت تکمیل طرح اولیه خود و برخورداری از حمایت‌های علمی، مالی و معنوی داده خواهد شد.