معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان:

آمادگی استانداری خوزستان برای ارائه تسهیلات به دانشجویان و فارغ التحصیلان کارآفرین دانشگاه جامع علمی کاربردی

۲۷ مهر ۱۴۰۱ | ۱۱:۲۷ کد : ۶۳۸۶۷ اخبار واحدهای استانی
تعداد بازدید:۸۰

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان گفت: استانداری خوزستان برای ارائه تسهیلات به دانشجویان و فارغ التحصیلان کارآفرین دانشگاه جامع علمی کاربردی آمادگی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خوزستان، آقارضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به آمادگی استانداری خوزستان برای ارائه تسهیلات به دانشجویان و فارغ التحصیلان کارآفرین گفت: در سال جاری بر اساس همکاری و همراهی بانک‌های عامل و دستگاه‌های اجرایی، حدود ۴۰ هزار نفر را به جهت کارآفرینی برای دریافت تسهیلات معرفی کرده‌ایم.

فتوحی با بیان اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ایشان تاکید بسیار خاصی بر این مسئله دارند و فرمودند که دانشگاه جامع علمی کاربردی نقش ویژه‌ای در امر اشتغال دانشجویان دارد، اظهار کرد: در دنیای توسعه ‌یافته در شرق آسیا به خصوص در کشور چین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که دنبال می‌کنند بحث کاربردی مهارت‌آموزی است و همان گونه که مشاهده می‌کنید که اقتصاد دنیا را به خود معطوف کرده است.

وی با بیان اینکه استان خوزستان تکیه‌گاه جمهوری اسلامی است، افزود: در استان خوزستان منابع فراوانی وجود دارد و ما به واسطه این منابع باید دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی را به سمت اقتصادی بودن هدایت کنیم، در بخش کشاورزی خوزستان حدود ۱۷.۵ میلیون تن تولیدات کشاورزی داریم و با وجود اینکه استان در بخش کشاورزی رتبه اول کشور را دارد اما ظرفیت استان بسیار بالاتر است، یعنی ما می‌توانیم در زمینه کشاورزی به ۴۰ میلیون تن برسیم به شرط اینکه این آموزش‌های علمی کاربردی را به نحو مطلوب داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: استان خوزستان دومین استان صنعتی کشور است بنابراین نباید دانش آموخته دانشگاه جامع علمی کاربردی بیکار باشد بلکه باید براساس دانامحوری جلو برود و این کارها عملیاتی شود و ما باید اشتغال این دانشجویان را فراهم کنیم.

آموزشهای مهارتی ؛ حلقه گمشده نظام آموزشی کشور

حجت‌السلام و المسلمین آیت عادلی‌نژاد رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان در این جلسه گفت: امروز ایران قوی، ایرانی است که در آن قومیت‌ها و مظاهر مختلف در کنار هم در حال زندگی هستند اما اگر ایران ضعیف شود، قومیت مانند گذشته به تهدید تبدیل می‌شود و عامل تجزیه می‌شود.

حجت‌السلام و المسلمین عادلی‌نژاد در این مراسم اظهار کرد: باید همه دست در دست هم بدهیم به سمت ایرانی قوی و مستقل حرکت کنیم تلاش زیادی انجام شده است که چهره‌ای که از ایران می‌خواهند بازنشانی شود چهره‌ای از ایران ضعیف و وابسته باشد و این دوگانگی واقعی که وجود دارد، میان ایران قوی و مستقل و ایران ضعیف و وابسته است.

وی با اشاره به فعالیت این دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در رشد کشور نقش بسیار مهمی دارد؛ علم و دانش به همراه مهارت و آموزش مهارت‌های کاربردی نقش بسیار مهمی دارد و امروز یکی از حلقه‌های مفقوده نظام آموزشی ما که سال‌ها است با آن دست و پنجه نرم می‌شود آموزش‌های مهارتی است که دانشگاه فاخر علمی کاربردی برای پوشش دادن آن شکل گرفت. دانشجو بعد از گذراندن چهار سال دوره آموزشی شاید در حوزه نظری و تئوری، توانمند باشد اما در حوزه عملیاتی گاهی مشاهده می‌کنیم که دانش‌آموختگان دانشگاه آن الگوی مطلوب را به دست نیاورده‌اند؛ جایگاه دانشگاه جامع علمی کاربردی پاسخی است به خلائی که در حوزه آموزش‌های مهارتی وجود داشت.

عادلی‌نژاد گفت: از تمام تلاش‌ها و مجاهدت‌های فکری و فرهنگی که مدیران، مدرسان و دانشجویان عزیز انجام می‌دهند تشکر می‌کنم و ان‌شاءالله همه این مجاهدت‌ها و تلاش‌ها منشاء آبادانی و رشد کشور خواهد بود و امیدوارم که آغاز چهارمین دهه از فعالیت‌های علمی و آموزشی این دانشگاه فاخر و کارآموز بتواند مبداء تحولی در زمینه آموزش عالی در کشور باشد.

افزایش ۲۴ درصدی پذیرفته شدگان دوره های کاردانی و کارشناسی در دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان

دکتر کیانوش بهرهی سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خوزستان در این مراسم اظهار داشت : دانشگاه جامع علمی کاربردی یک دانشگاه نسل سوم تلقی می‌شود و به سمت دانشگاه نسل چهارم حرکت می‌کند و مولود انقلاب اسلامی است. بعد از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، تعدادی از دانشمندان حوزه آموزش عالی با این تفکر که نظام جدیدی را برای آموزش عالی کشور طراحی کنند که بتواند نیازهای تخصصی و علمی بخش دولتی و غیر دولتی را در حوزه ساخت و ساز و تولید پوشش دهد.

وی با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه های در دست اقدام برای توسعه و گسترش دوره های آموزشی مهارتی در استان خوزستان گفت: در شهرستان‌های آبادان، خرمشهر، بهبهان و مسجد سلیمان به مراکز جدید نیاز داریم و در تلاشیم که در بندر امام مرکزی در حوزه بنادر و کشتیرانی ایجاد کنیم.

دکتر بهرهی عنوان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی در حوزه مهارتی به گونه‌ای عمل کرده است که به عنوان یکی از شاخص‌ترین و مهم ترین دانشگاه‌ها در حوزه مهارت آموزش عالی معرفی می‌شود، به این معنی با توجه به نو بودن و به روز بودن آموزش‌ها، برنامه درسی این دانشگاه با بازار کار و نیاز جامعه مرتبط است و همواره ما برنامه‌های درسی خود را بر اساس بازار کار و نیاز جامعه و اشتغال کشور مرتب بازنگری و به روز می‌کنیم و توانسته‌ایم کارآمدی و به روز بودن دانشگاه را حفظ کنیم.

وی افزود: در مدیریت جدید، دانشگاه جامع علمی کاربردی به دنبال اصلاح فرآیندها و بهبود روش‌ها برای ارتقای سطح آموزش در مراکز آموزش علمی کاربردی است.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خوزستان عنوان کرد: در این استان اولین کاری که انجام شد تقویت مراکز آموزش موجود بوده است.

وی با بیان اینکه در سال جاری نسبت به دوره قبل ۲۴ درصد افزایش پذیرفته شدگان علمی کاربردی داریم که رقم بسیار مناسبی است، افزود: در سال جاری نسبت به سال گذشته ۷ هزار ظرفیت جدید ایجاد کردیم و حدود ۳۱۰ کدرشته محل در استان خوزستان وجود داشت، با توجه به اینکه در سال گذشته ۱۸ مرکز و تنها 4535 قبولی داشتیم اما در سال جاری که یک مرکز نیز کم شده است حدود ۶ هزار نفر قبولی در پذیرش مهرماه وجود داشته است و خوشبختانه تاکنون بیش از ۴ هزار نفر در حال ثبت نام و انتخاب واحد هستند.

در ادامه این مراسم نمایندگان روسای مراکز آموزش علمی کاربردی، مدرسان و دانشجویان مطالبی را نیز بیان کردند.

در پایان این مراسم پس از اجرای گروه تواشیح الانوار، از برگزیدگان مسابقات قرآنی و دو مرکز آموزش علمی کاربردی شهرداری اندیمشک و جامعه اسلامی کارگران استان خوزستان که در حوزه تبلیغات پذیرش مهرماه 1401 عملکرد موثری داشتند تقدیر شد.