تاکید استاندار هرمزگان بر ضرورت مهارت‌آموزی در نظام آموزش عالی:

دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی کارآفرین و منطبق بر نیازهای واقعی است

۰۶ بهمن ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۲ کد : ۷۷۸۴۸ اخبار ستاد
تعداد بازدید:۷۴۱۳

استاندار هرمزگان با تاکید بر ضرورت مهارت‌آموزی در نظام آموزش عالی، گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی کارآفرین و منطبق بر نیازهای واقعی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان در دیدار با دکتر محمد علی اکبری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی در نظام آموزش عالی گفت: یکی از خلأهای اساسی موجود در نظام آموزش عالی کشور، بحث مهارت‌آموزی و مهارت‌محوری است. دکتر آشوری تازیانی بر ضرورت حرکت به سمت تخصص‌محوری و ایجاد سیستم آموزشی کارآمدتر تاکید کرد.
وی افزود: در کشور، نیاز بسیار زیادی به تکنسین و متخصص وجود دارد بر همین مبنا معتقدیم باید از سمت مدرک‌گرایی به سمت تخصص‌محوری گام برداریم. استاندار هرمزگان با بیان اینکه بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، به رغم داشتن مدارک تحصیلی، در عرصه‌های شغلی توانایی لازم را ندارند، این مسئله را ناشی از عدم تسلط بر مهارت‌های کاربردی دانست و گفت: مشکلات ساختاری در نظام آموزشی و عدم هماهنگی بین دانشگاه‌ها و صنعت، باعث کاهش اثربخشی آموزش‌ها شده است. 
وی تصریح کرد: باید به سمت ایجاد یک سیستم آموزشی کارآمدتر حرکت کرد که بتواند نیازهای واقعی بازار کار را پاسخگو باشد و به افزایش بهره‌وری در کشور کمک کند. دکتر آشوری تازیانی با تاکید بر ضرورت هماهنگی بیشتر بین نهادهای آموزشی و صنعتی، خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی یک دانشگاه مهارت‌محور و کارآفرین است که برنامه آموزشی منطبق بر آمایش سرزمین و نیازهای واقعی ارائه می‌کند و در این زمینه موفق است. وی با اشاره به مزیت مهم آموزش ارزان در دانشگاه جامع علمی کاربردی، تصریح کرد: آموزش ارزان یک مزیت مهم است که با کمترین منابع، بیشترین اثربخشی را در نظام آموزشی عالی داریم.
استاندار هرمزگان در پایان بر حمایت همه‌جانبه از دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد با همکاری‌های بیشتر، شاهد توسعه آموزش‌های مهارتی و کارآفرینی در استان باشیم.
در ادامه این دیدار ، دکتر محمد علی اکبری سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، ضمن اعلام آمادگی برای آمایش سرزمینی و تعریف رشته‌های تخصصی منطبق بر نیاز استان هرمزگان، اظهار داشت: ما به دنبال دانشجویی هستیم که برای کشور، کاربردی باشد به همین دلیل به صورت تخصصی و مهارت‌محور، دانشجویان را در رشته‌های مورد نظر، تربیت و روانه بازار کار می‌کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت‌های استان هرمزگان در حوزه‌های مختلف، افزود: آموزش را در جوار صنایع و یا هرکجا که نیاز باشد به صورت تخصصی انجام می‌دهیم.
دکتر علی اکبری در ادامه گفت: استان هرمزگان ظرفیت زیادی در حوزه اقتصادی دارد و دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز با تجربیات خود قادر است در حوزه‌های مختلف به صورت تخصصی نیروهای مورد نیاز را آموزش داده و آماده فعالیت برای استان کند.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور همچنین بر اهمیت همکاری با صنایع و بخش‌های مختلف استان تاکید کرد و اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی آماده ارائه برنامه‌های آموزشی متناسب با نیازهای واقعی بازار کار در استان هرمزگان می باشد.
 


( ۲ )