استاندار گیلان:

بدون مهارت و نوآوری، رشد اقتصادی ممکن نیست

۰۴ آبان ۱۴۰۴ | ۰۹:۳۰ کد : ۸۲۸۴۸ اخبار ستاد
تعداد بازدید:۴۰۵

استاندار گیلان در دیدار با معاون نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی‌کاربردی کشور گفت: بدون مهارت و نوآوری، رشد اقتصادی ممکن نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر هادی حق‌شناس استاندار گیلان در نشست با معاون نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی‌کاربردی کشور، رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی گیلان و رؤسای مراکز آموزش علمی‌کاربردی استان اظهار کرد: اگر مهارت و نوآوری فناورانه در جامعه نهادینه نشود، رشد اقتصادی نیز محقق نخواهد شد؛ از این‌رو امروز بیش از هر زمان دیگری باید تربیت نیروی کار ماهر در اولویت برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد. استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان در حوزه گردشگری، دریایی و کشاورزی گفت: خداوند به گیلان نعمات فراوانی همچون آب‌وهوا، طبیعت و موقعیت جغرافیایی ممتاز عطا کرده است؛ اگر مهارت بهره‌برداری از این فرصت‌ها تقویت شود، گیلان می‌تواند به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل گردد. دکتر حق‌شناس با ابراز تأسف از ضعف مهارتی در بخش گردشگری افزود: در ایام تعطیلات اخیر، صف‌های طولانی در ورودی گیلان مشاهده شد، اما اگر مهارت مناسب در زمینه ارائه خدمات گردشگری در استان ارتقا می یافت می توانستیم به نحو بهتری از این فرصت استفاده کنیم. وی با اشاره به رشد چشمگیر حمل‌ونقل دریایی در دریای خزر خاطرنشان کرد : تعداد کشتی‌ها از ۵۰ به بیش از ۱۰۰ فروند و شمار نیروهای دریانورد از یک‌هزار به سه‌هزار نفر در دو سال اخیر رسیده است؛ امروز دریانوردان ماهر درآمد بالاتری دارند و این نشان می‌دهد که آینده متعلق به نیروی کار ماهر است. حق‌شناس با اشاره به کاهش نرخ مشارکت تحصیلی در استان اظهار کرد: تعداد داوطلبان کنکور در گیلان نسبت به هفت سال گذشته نصف شده و حدود ۱۶ هزار بازمانده از تحصیل داریم که می‌توانند با ورود به مراکز مهارت‌آموزی، به نیروی کار توانمند تبدیل شوند. وی با ابراز نگرانی از کاهش جمعیت استان گفت: سال گذشته جمعیت گیلان حدود دو هزار و ۴۰۰ نفر کاهش یافت و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال این رقم به سه هزار نفر برسد؛ این زنگ خطری برای آینده نیروی انسانی استان است. استاندار گیلان در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه استان در امنیت غذایی کشور خاطرنشان کرد: ارزش اقتصادی تولید برنج گیلان معادل مصرف سالانه آرد مردم ایران است و این نشان می‌دهد که تا زمانی که گیلان پابرجاست، کشور از نظر غذایی در امان خواهد بود. وی یادآور شد: امسال بیش از ۲۵۰ هزار تن کیوی در گیلان برداشت شد که دو سوم آن قابلیت صادرات دارد.

دکتر محمدرضا نیستانی معاون نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان گیلان و دیدار رو در رو با استاندار، آینده آموزش عالی کشور را در رشد و ارتقای آموزش های مهارتی دانست و به نقش دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان عنصر کلیدی در این موضوع اشاره داشت. باتوجه به تنوع و تخصصی بودن دوره های کاردانی و کارشناسی در این دانشگاه، وی تلاش مضاعف برای شناساندن نظام آموزش علمی کاربردی و تفاوت ها و مزیت های آن را نسبت به سایر زیر نظام ها بسیار مهم تلقی کرد. وی در ادامه به جذب شرکای بزرگ اقتصادی برای اثربخشی این آموزش ها در توسعه کیفی و کمی جامعه پرداخت و خاطر نشان ساخت باتوجه به شرایط امروز جامعه و حذف مراکز آموزش عالی علمی کاربردی دولتی، اهمیت این موضوع دوچندان شده است. از این رو، افق آینده دانشگاه، تعامل دو سویه با صنعت و بخش های خصوصی اقتصادمحور است.

در ابتدای این نشست، دکتر ابراهیم کازرونی منفرد، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان ضمن تقدیر از تلاش های استاندار گیلان در راستای توسعه کیفی جایگاه استان و نگاه ویژه به محیط زیست و اقتصاد دریامحور، ضمن معرفی روسای مراکز آموزش علمی کاربردی و سایر شرکت کنندگان در این نشست، به رویکرد های مهم و مشترک میان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان علی الخصوص در زمینه های گردشگری، ضرورت توسعه روزافزون اقتصاد دریامحور و توسعه کمی و کیفی رشته های دانشگاه مبتنی بر آمایش سرزمینی و نیاز های بومی استان تاکید کرد. لازم به ذکر است؛ روسای مراکز آموزش علمی کاربردی استان و کارکنان واحد استانی گیلان در این جلسه حضور داشته و به بیان دیدگاه های خود پرداختند.


( ۱ )